Jesús capacita als que crida

27 març 2024

Fer el pas

Quan tenia 15 anys, la Susana era catequista de Primera Comunió a la parròquia d’Urda (Toledo), el seu poble natal. Cantava en el cor, estudiava Gestió Administrativa, sortia amb el seu grup d’amics com qualsevol altre jove de la seva edat… Tenia tot el que necessitava, però notava que li faltava alguna cosa.

“Vaig sentir en el meu interior que per a ser feliç no em calien succedanis; i em vaig adonar que m’havia de lliurar als més necessitats”.

La Gna. Susana García del Álamo és, des de fa 36 anys, carmelita de Sant Josep, una congregació dedicada a la cura dels malalts, ancians i nens. Actualment és superiora general i membre de la junta de la URC.

Per què es va decidir per la comunitat de Carmelites de Sant Josep?

El testimoni de les germanes que hi havia al poble va ser decisiu per a qüestionar-me per què jo no podia ser com elles, que dedicaven la seva vida a estar amb nens, joves, matrimonis, visitaven ancians i malalts. Per a mi, anar amb elles era sentir-me realitzada i feliç. El que em va atraure d’elles va ser l’alegria, la seva generositat, la seva proximitat, que m’obrissin les portes i que em fessin sentir a casa des del primer moment.

Com viu el dia a dia?

A banda de les tasques de la responsabilitat que m’han confiat les meves germanes, acompanyo un grup de revisió de vida d’ACO, col·laboro amb l’URC, formo un grup d’acompanyants, el ritme de la vida de comunitat… Abans donava classe en una de les nostres escoles i acompanyava grups de joves.

Què li diria a una persona que està valorant fer el pas a entrar a la vida religiosa?

Que escolti en el silenci del seu cor el que Jesús li demana, li ofereix i li regala; que s’obri a l’Esperit perquè actuï i, sobretot, que no tingui por, perquè quan Ell es fixa en algú li dona força per respondre’l. Que s’aventuri a viure en plenitud la seva vida des d’Ell, amb Ell i per a Ell i els altres.

Òscar Bardají i Martín